De la pământ la casă

Diverse, Feng Shui

De câte ori nu te-ai gândit la ceva care părea parcă să lumineze calea. Parcă ajungeai la luminița de la capătul tunelului. Părea ca acel ceva vine să te ajute, să te agăți de ea ca de ultimul fir de păr și să profiți la maximum de ea.

Și eu am trecut prin așa ceva mai ales atunci când parcă imaginația, creativitatea și noutatea erau parcă în concediu.

Așa că oricât de clișeic sună vă spun ca orice idee are o șansă de reușită. Oricât de ciudată pare ea, totul depinde de mai mulți factori. Putem să îi denumim științific: cer-om-pământ. Sau putem să spunem simplu că atunci când stelele sunt aliniate este momentul oportun. Adică omul la locul potrivit. Ideile și visele noastre se materializează. Marile reușite vin din idei care par fără șansă de izbândă dar au ceva important. Au pasiunea, încrederea și viziunea celui care are ideea. De la idee până la reușită e drum lung. Este greu și anevoios însă cu cât crezi mai mult în ideea ta cu atât mai frumos e drumul. Orice obstacol poate să fie doar un pas în plus în dezvoltare și reușită.

Îmi aduc aminte când cu mulți ani în urma o cunoștință spunea că se apuca să vândă haine vechi pe Internet. Era la începutul Internetului, când eu, o fata tânără de la Cluj, nu știam dacă să îl iau ca și banc sau ca pe un vis. Îmi spunea și explica cum va face, cum Internetul va fi o noua lume. Dacă mă credeți sau nu, mai târziu acea idee se numește astăzi ebay-ai și DA…cine nu a auzit de ea.

Succesul pornește de la idee și precum icebergul, își arată doar partea de deasupra apei, partea frumoasă dar mult mai mica decât greutatea de dedesubtul apei care este de 3 ori mai mare, mai grea și deloc vizibilă pentru cei care aleg să vadă doar suprafața.

La fel se întâmplă și în Feg Shui. Când plecam de la un simplu pământ, o simpla parcela de flori, ce înseamnă să o pui în practică și să o transformi in cămin, sau în locația visurilor tale?

Toata lumea vorbește despre locație. Normal, locația este foarte importantă. Și nu doar pentru a fi aproape de drumurile principale, de a avea acces rapid la facilitați, vecini buni, etc. Toate acestea ajută enorm la stabilirea unui sentiment de confort fără de care nimic nu se poate construi cum trebuie. Un element important este să ai un spațiu deschis suficient pentru a căpăta energiile pozitive. Știu că poate nu este mereu posibil, dar evitarea aglomerării sau a spațiilor înguste poate ajuta la evitarea a ceea ce specialistul Feng Shui numește „săgețile otrăvitoare”, energiile negative ce se pot acumula.

Credeți că numai locația este suficienta în Feng Shui?

Eu vreau să vă aduc aminte că ideea este scânteia care poate aprinde în orice moment focul succesului. Tu ce idee ai? Ce ești dispus să faci pentru ca ideea ta să devina e-bay?

Nu uitați să vizitați magazinul online. Până una alta ne auzim pe facebook.

ro_RO