Despre noroc

BaZi, Diverse, Feng Shui

Vi se întâmplă să știți oameni care parcă au orice, dar sunt nefericiți? Sau persoane care ajung foarte bine financiar, dar după o scurtă perioada de timp ceva lipsește, sau apar în ziarele de can-can că au făcut nu știu ce?

Deși nu cred în termenii noroc sau ghinion, mai repede cred în șansa de a știi ce să faci, când să faci și cum să faci, pentru a profita de oportunitățile care apar, de a lua doar acele puncte albe și a le minimaliza pe cele negre.

Știu vorba cu Titanicul si cu norocul, dar ce vreau eu să vă spun aici este că nu putem vorbi decât în puține cazuri de 100% noroc total și absolut. Ca și în viață, vorbim de mai multe capitole.

Știți ce este interesant în BaZi, sau în harta natală? În funcție de data de naștere putem să vedem și putem să anticipăm, ce înseamnă o perioada mai buna. La fel este și pentru o perioadă mai agitată.

Ce este foarte important în metafizica chineză este că se caută acea balanță. De fapt, dacă stau să mă gândesc mai bine, un anumit echilibru este căutat în orice aspect al vieții. Până și ciocolată putem să mâncam, dar nu chiar cât dorim, ci în porții temperate.

Putem să vedem în BaZi cât poate să dureze o perioada mai zbuciumată?

Dar voi credeți că în această perioadă de timp, nimic bun nu se poate întâmpla? E, nu e chiar așa, nu uitați că vorbim de echilibru, de yin și de yang. Norocul sau ghinionul, perioada favorabilă sau mai puțin favorabilă, depinde de cum îl percepem noi.

Dacă încercam să transformăm, să anticipăm, cu alte cuvinte, să preluăm controlul situației, înainte ca ea să se întâmple, cum credeți că suntem? În ce perioada a vieții noastre?

Nu prea îmi plac mie cercetătorii englezi, poate am auzit prea mult despre ei, dar cu mult timp în urmă citeam un articol interesant despre un psiholog englez, care a făcut într-o perioada de 10 ani niște studii despre ce înseamnă “norocul”.

“Psihologul și autorul englez Richard Wiseman a realizat un studiu de 10 ani pe tema științei norocului. El a plasat anunțuri într-un ziar pentru oameni care s-au considerat foarte norocoși sau foarte ghinioniști, să-l contacteze. În total, studiul său a inclus 400 de participanți din toate categoriile sociale. Într-un experiment, el a cerut oamenilor norocoși să studieze un ziar și să numere fotografiile din interior. În medie, oamenilor cu ghinion le-a luat în jur de două minute să le contorizeze pe toate. Oamenilor norocoși, pe de altă parte, le-a luat doar câteva secunde. De ce? Pentru că pe a doua pagină a fost scris un mesaj care spunea cu litere mari că: “Opriți numărătoarea. Există 43 de fotografii în acest ziar“. Oamenii norocoși, se pare, că s-au arătat mai deschiși și la alte posibilități decât la cele pe care le căutau.” – Richard Wiseman, “The Luck Factor”

Nu uitați să vizitați magazinul online. Până una alta ne auzim pe facebook.

Postări similare

ro_RO