Ți se pare că nu știi ce să faci în continuare. Ai senzația că nu mai poți. Pare că tragi de tine și îți spui încă puțin, numai asta, numai azi, e ultima dată când mai fac și pe urma voi face un prim pas în a-mi acorda prioritate. Toată lumea e agitată în jurul tău. Tot ce se vorbește cu tine parcă te enervează. Ești irascibil. Nimeni din jurul tău nu înțelege că tu ai alte “chestii” pe cap. Nimic din ce spun nu ți se pare important. Ai un nod în gât mai toată ziua. Parcă se și acutizează senzația de respirație grea. Te gândești mereu “Ce să fac?”.

 

O scurtă povestioară

Citeam acum ceva vreme o poveste, deși nu sunt genul căreia să-i placă poveștile, cumva nu mi se pare că le pot aduce în viața reală. Dacă îi întrebi pe ai mei, îți vor spune că sunt prea serioasă și că nu mă pot prosti.

Ca să intru în subiect vă spun că povestea respectivă era despre o femeie pierdută în desert, care după 3 zile și 3 nopți de umblat fără apă, ajunge la un lac de apă dulce. Și cum stătea ea așa pe marginea apei, incapabilă să bea, trece un bătrânel pe lângă ea, care o întreabă care este problema. Ea îi spune că îi este atât de sete, încât dacă se apucă să bea apă va goli tot lacul. Bătrânul a ajutat-o, a ridicat mâinile la gura femeii și a spus ca nu are nevoie decât de o înghițitură pentru a-și potoli setea. Și că dacă mai are nevoie de încă o înghițitură de apă mai poate lua mai târziu.

Cu alte cuvinte, morala poveștii era că nu trebuie să te concentrezi pe ce nu poți face, ci pe ce poți face. Imaginează-ți că o înghițitură e o acțiune mică din viața ta. Concentrează-te doar pe acea acțiune.

 

Ce ne așteaptă din punct de vedere al metafizicii chineze

Un pas pe rând, doar unul câte unul. Asta este esența a tot ce trebuie să faci. Dacă vorbim din punct de vedere al metafizicii chineze cu toții știm că va veni o vreme mai “zbuciumată”. Unii pot să o numească mercur Retrograd, unii pot să-i spună vară în Europa, alții eclipsă de soare. Nu contează. Rezultatul este același. Știm că până în 2024 aproximativ, va fi o perioadă cu multe schimbări. Da, și cu agitație.

Fiecare dintre noi vom percepe această agitație în mod diferit – unii cu lipsa de bani, unii cu dificultăți ale sănătății iar alții pe certuri și decizii nu prea înțelepte. Dacă mă întrebați pe mine, acum în luna iunie 2021 nu este un moment prea potrivit să luam decizii pe termen lung. Când vorbesc de decizii pe termen lung, mă gândesc de exemplu la un credit pe 30 de ani. Tot ce presupune o perioada mai îndelungată de timp – casă, credit, lansare de produse și servicii noi.

Analizează bine deciziile pe care dorești să le iei, apelează la cineva care te poate sfătui când și cum să iei aceste decizii sau cât să aștepți pentru a le lua.

Acțiunile pe termen lung produc efecte pe termen lung. Este indicat ca aceste decizii să producă efecte benefice. Sunt aici, la un telefon sau click distanță, dispusă să te ajuta sau să îți clarific ce poate însemna această perioadă pentru mult timp de acum încolo. “Ce să fac?” nu ar mai trebui să te sperie.

 

Nu uitați să vizitați magazinul online. Până una alta ne auzim pe facebook.

ro_RO