Compasiunea – un Sentiment Frumos și Dureros în Același Timp

BaZi, Diverse, Qi Men

Compasiunea este una dintre cele mai frumoase sentimente moștenite de la Dumnezeu pe care le poate resimți un om.

In funcție de situație, compasiunea, poate fi un sentiment însoțit de durere.

Din punct de vedere al metafizicii chineze, compasiunea este Lemnul, iar iubirea este Focul, din ciclul de producție, Lemnul produce Foc. Apa puternică din anul 2022, hrănește lemnul. Cu alte cuvinte, ceea ce sădești în acest an crește și se regăsește în următorii 12 ani.

In acest context te întreb sub altă formă, ce ai făcut tu, cum ai fost tu cu 12 ani in urmă? Aici sigur aveți voi răspunsurile.

Dar să revenim la compasiune.

Compasiunea are legătură cu capacitatea noastră, ca oameni, să îi ajutăm pe cei din jurul nostru în cele mai puternice momente în care au nevoie de ajutor și nu numai. Și aici nu vorbim doar despre nevoia financiară; a-l ajuta pe cel din jurul nostru nu este mereu vorba despre asta. Este vorba și despre puterea noastră de a-l susține moral și psihologic pe cel aflat în nevoie; de a-i zâmbi și de a-i fi acea rază de soare într-o grămadă de nori care îi întristează viața.

Compasiunea presupune putința noastră de a ne pune în pielea celui aflat în necaz; de a încerca să-l ajutăm cu sfaturi legat de ceea ce am face noi pentru a depăși cu succes ananghia respectivă.

Da, pot exista cazuri în care nu știm cu exactitate ce anume putem face pentru a-i oferi sprijin unei persoane într-o anumită situație. Probabil că te întrebi ce poți să faci atunci. Ei bine, rămâne-i alături. Pur și simplu. Zâmbește-i aproapelui tău, fă-i un compliment, spune-i că va fi bine. Deseori, oamenii își pot rezolva problemele de unii singuri cu ajutorul momentelor de reflecție. Asigură-te să îi fii alături aproapelui tău atunci; fă-l să se simtă că nu este singur în situație și că are un umăr pe care să plângă atunci când e greu. De fapt, e important să îi fii alături celui de lângă tine necondiționat și nu doar atunci când se află în primejdie.

Îți dai seama cât de important era un lucru pentru tine abia atunci când nu îl mai ai.

Bucură-te de viață, bucură-te de persoanele de lângă tine și umple-ți atât viața ta personală, cât și viața celor de lângă tine cu cât mai multă compasiune și cu cât mai mult sprijin, astfel încât totul să devină mult mai ușor.

Zâmbește-i sorții, iar ea îți va zâmbi înapoi!

 

FacebookInstagramFENG SHUI – Puterea stă în acțiunile tale

ro_RO