Cum să Rămânem Zen în Această Perioadă Incertă?

BaZi, Diverse, Feng Shui, Qi Men

Trăim vremuri nu tocmai liniștite cu multă incertitudine și nesiguranță. Este dureros ceea ce vedem la televizor, în ziare, pe rețelele de socializare. Este război și mediatizarea a devenit agresivă. Cu toate aceste aspecte în jurul nostru starea noastră este afectată. Ne afectează starea de zen.

Întrebarea, totuși, rămâne:

Cum putem fi zen în această perioadă care ne încarcă pe toți?

În primul rând, ești om.

Ai ritualuri. Ritualurile tale trebuie să continue. Fie că vorbim de o cafea dimineața în timp ce citești un ziar, fie că vorbim de o baie caldă seara cu o cană de ceai sau un pahar de vin, urmată de manichiură sau pedichiură; fie că îți aranjezi părul sau orice altceva, face parte din ritualurile tale și oricât de ciudat sună să ai câteva minute de fericire în timp ce alții suferă.  Continuarea acestora nu este nici ciudată și nici anormală. Este ceva normal. Este vorba de ceea ce meriți tu și cu siguranță, meriți câteva momente de respiro de la media și de la cotidian.

În al doilea rând, știrile.

Cu toții ne uităm la știri, vrem să fim informați. Acest lucru devine anormal în momentul în care le consumi necontrolat. Tentația de a urmări știrile non-stop este uriașă, dar trebuie controlată. Fă-ți un program. Dacă lași televizorul sau urmărești știrile online nu faci mai bine, ba din contră. În timpul acela poți face altceva. Ceva pentru tine sau ceva pentru cei dragi.

Nu în ultimul rând, contactează-i pe cei dragi.

În momentele acestea, extrem de grele emoțional, mulți simt nevoia de a sta tolăniți pe canapea toată ziua să se uite la televizor, dar nu este cel mai indicat. Dacă îți dorești cu adevărat să îți controlez anxietatea și presiunea, să ajungi să fii măcar pe aproape de zen, atunci ai nevoie de interacțiune. Interacțiunea poate fi și online, nu înseamnă neapărat că trebuie să ieși afară.

Inspiră și expiră. Totul, în cele din urmă, va fi bine.

Ai grijă de tine!

Cu drag,

Crina

 

FacebookInstagramDupă o perioadă grea mereu vin timpuri mai frumoase!FENG SHUI

ro_RO