Despre încredere

Date selections, Diverse

Ce este, cum se câștigă și unde sunt dispus să duc încrederea?

Sunt câteva întrebări la care toți dintre noi ar trebui să ne gândim atunci când avem pe cineva aproape. Merită să am încredere? E nevoie de o perioada de timp sa îmi câștig încrederea sau pur și simplu simt că persoană respectiva merită încrederea mea? Șirul întrebărilor poate continua la nesfârșit, personalizat pe modul nostru de viață, pe tipul de atașament și evident persoana de care discutăm.

Încrederea se dezvolta și reprezintă baza oricărei interacțiuni interumane. Plec de la premisa că prima impresie nu este cea care formează cu adevărat sentimentul de încredere, deoarece în încredere investești exact ca la bursă. Încrederea are randament și risc. Încrederea poate participa activ la creșterea standardului de viață sau îl poate afecta ireconciabil. De noi depinde cât investim în persoana, obiectul sau serviciul despre care discutăm.

Da, încrederea nu este ceva care să aibă o linie de finish sau ceva care să reprezinte doar un punct pe harta noastră personală. Încrederea se dezvoltă și este reciprocă. Atâta atunci când vine vorba de un obiect “am încredere că mașina mă va duce în siguranță la destinație”. Aici reciprocitatea există permanent pentru că depinde de noi cum conducem mașina, cum și cu ce o alimentăm și cât de atenți suntem la drum.

Exact așa este și cu încrederea în persoanele dragi nouă. Este reciprocitate și este nevoie să oferim ceea ce noi cerem. “Ai încredere in mine” nu merge niciodată fără “Am încredere in tine”. De ce vă spun aceste lucruri și de ce am adus încrederea în discuție? Din perspectiva mea este foarte simplu, deoarece încrederea este baza relațiilor de lungă durată, deschise, transparente și care participă activ în fiecare clipa la dezvoltarea noastră.

 

Tu ai încredere?

Câtă încredere ai în cineva sau în ceva? Unde setezi limitele încrederii tale? Și consider ca toți ne-am pus cel puțin o data întrebarea: “îmi voi putea recâștiga încrederea?”. Aici răspunsul este tot la noi. Ne dorim acest lucru? Cât vrem să riscăm din nou cu șanse mari să pierdem? Cât durează să îmi recâștig încrederea și cât vreau eu să aloc?

Sunt aici pentru că am încredere în voi. Și am încredere în deciziile pe care le luați și le puneți în practica. Sunt aici pentru că aveți încredere în mine și alocați timp și resurse permanent pentru a ne dezvolta încrederea în mod reciproc. Sunt aici și sunt recunoscătoare pentru încrederea voastră!

 

Nu uitați să vizitați magazinul online. Până una alta ne auzim pe facebook.

ro_RO