Fear Door sau De Ce Imi e Frica (2)

Diverse, Qi Men

Cu totii stim ca QiMen dun Jia este un sistem al Metafizicii Chineze. Tradus cuvant cu cuvant, inseamna “ascunderea imparatului pe poarta”, unde imparatul esti tu, sau acea persoana in analiza. Mai stim ca QiMenul poate oferi intre 1 si 8 solutii, astfel incat sa putem alege varianta cea mai potrivita pentru actiunile noastre.

Bineinteles ca asta depinde de specialistul in QiMen, care determina directia, sau identifica “usa” corecta pentru ca energiile pozitive (Qi-ul) sa te ajute. In acest caz, in QiMen exista 8 porti, sau “usi” care reprezinta conditia si circumstantele umane asociate palatului (directiei) unde ele apar. Aceste “usi” in QiMen guverneaza actiunea umana si strategia. Sunt denumite in QiMen dun Jia dupa calitatile lor, cand yin-ul sau yang-ul, cu cele 5 elemente si trigramele sunt asezate intr-unul din cele 9 palate (sau zone).

Sa vorbim putin de ce inseamna Fear Door in Qimen, ca si continuare la articolul precedent despre frici (Fear Door sau De Ce Imi e Frica (1)). Asa cum probabil deja stiti, Fear Door este considerata o poarta de Metal, pentru ca la origine se gaseste in palatul de Vest (Dui Palace).

Fear Door nu poate fi considerata 100% buna sau rea, desi la origine este considerate o poarta negativa. Depinde foarte mult pentru ce este folosita si cand este folosita. De exemplu, eu folosesc Fear Door cand alerg singura prin parc la ore tarzii, seara. In acest fel, posibilii rau-voitori ma vor percepe puternica si de temut. Mai poate sa fie folosita si atunci cand vrei sa impresionezi pe cineva. Dar atentie, sa impresionezi in sensul in care sa se teama de tine. Studentii mei cu siguranta isi amintesc de exemplul cu locul de parcare – daca nu mai vreau sa parcheze masina, vecinii pe locul meu de parcare, folosesc aceasta poarta.

In general, Fear Door inseamna sau are ca efect:
  • Prinderea infractorilor,
  • Emiterea unui advertisement,
  • Crearea unei suspiciuni,
  • Panica,
  • Anxietate,
  • Stres,
  • Protectie.

Fear door nu este recomandata sa se foloseasca pentru aspecte financiare sau pentru a merge la doctor.

Daca ne gandim la persoanele care lanseaza o campanie agresiva de marketing, targetata spre un anume competitor, voi ce spuneti…da, da, aveti dreptate, putem folosi tot aceasta poarta cu nume de frica.

Mi se intampla sa mai dureze putin pana sa ajung la un audit de Feng Shui, si atunci noi, consultantii de metafizica chineza, ne uitam in QiMen, pe tableta cum spun cunoscatorii. Unde apare Fear Door, in acea zona, in casa respectiva se afla zona cu cea mai multa galagie, miscare si poate fi chiar si cu cea mai mare dezordine (atentie, nu inseamna ca se refera la debara 😉 ).

Persoanele care au in harta natala si in palatul vietii (calculate in functie de data si de ora nasterii), aceasta poarta, sunt acele persoane practice si organizate. Si aceste persoane impun respect prin atitudinea lor si prin ceea ce fac. Au o capacitate extraordinara de analiza, planificare si organizare. Sunt persoane care asculta de sefi, si fac ceea ce li se spune fara a ezita. Cu alte cuvinte, get the job done – fac lucrurile sa se intample. Ei pot alege o cariera militara, sau o cariera in vanzari. Mai pot fi intalnite aceste persoane si ca profesori, coach, sau chiar avocati. Ca si parinti ei pot parea severi in relatia cu copiii lor, dar pe de alta parte foarte structurati si iubitori.

Pentru mai multe detalii, ma puteti contacta la numarul de telefon sau la adresa de email de pe site.

Nu uitati sa vizitati magazinul online. Pana una alta ne auzim pe facebook.

ro_RO