Feng Shui – elementul de care ai nevoie pentru a avea o locuință fericită – ACASĂ

Diverse, Feng Shui

Pentru foarte multă lume ideea de ACASĂ reprezintă un fundament fără de care fericirea nu poate fi posibilă. Este vorba de sentimentul de apartenență. Sentimentul de a știi că există un loc pe lumea aceasta unde te poți simți în siguranță. Locul unde te poți desprinde de presiunile pe care viața le aruncă în fața tuturor și unde nu mai trebuie să te ascunzi.

De aceea, momentul alegerii unui cămin este un moment vital pentru multe persoane. Așa și trebuie să fie. Poate fi locul unde se va construi o familie, o viață frumoasă. De aceea este foarte important ca toate criteriile de alegere să fie bine stabilite înainte, pentru ca să nu existe surprize negative ulterior.

 

Ce este important când alegem o locuință?

Sunt foarte multe aspecte de care un om ține de seamă, când își caută o locuință. Bugetul este principalul criteriu, apoi vorbim de accesibilitate, de cât de bine arată împrejurimile, aspectul locuinței etc. Toate acestea sunt importante și este bine să ții cont de ele.

Nu uita însă de Feng Shui. De ce? Poate că la prima vedere pare ceva neimportant. Poate crezi că e un moft. Cu toate acestea trebuie să te gândești că, înainte de orice, locul pe care tu îl vei numi ACASĂ trebuie să te facă să te simți confortabil. Acest loc trebuie să îți ofere energiile necesare pentru a te reface după o zi grea. Sentimentul acela de bine când ajungi acasă și parcă se ia o presiune mare de pe umeri, îți poate da o putere și o liniște sufletească foarte mare. Aceasta satisfacție poate fi atinsă mai ușor dacă respecți niște principii de bază de Feng Shui.

Nu vreau să uiți, depinde ce vrei să faci cu proprietatea: îți alegi un loc pentru birou, dacă îți deschizi o afacere, vrei sa fie folosit ca și investiție sau ca și cămin? Contează să ai un mediu care să te facă să muncești mai ușor și cu plăcere, să fi productiv? Întrebări, decizii, dar numai tu poți răspunde. Dacă vrei să fi sigur de alegerea ta, consultarea unui expert Feng Shui te poate ajuta în foarte multe moduri. Și despre ele vreau să vorbesc în acest articol – apartamente și case cu un bun feng shui.

 

Sfaturi utile

Voi oferi câteva sfaturi, de bază pentru cei care sunt în căutarea unei case, sau vor să își aleagă o proprietate unde să își construiască o locuință. Ce trebuie să ai în vedere pentru a te simți ACASĂ.

 

1. Locația

Toată lumea vorbește despre locație. Normal, locația este foarte importantă. Și nu doar pentru a fi aproape de drumurile principale, de a avea acces rapid la facilități, vecini buni, etc. Toate acestea ajută enorm la stabilirea unui sentiment de confort fără de care nimic nu se poate construi cum trebuie. Un element important este să ai un spațiu deschis suficient pentru a capta energiile pozitive. Știu că poate nu este mereu posibil, dar evitarea aglomerării sau a spațiilor înguste poate ajuta la evitarea a ceea ce specialistul Feng Shui numește „săgețile otrăvitoare”, energiile negative ce se pot acumula.

 

2. Stâlpii de tensiune

Nu este un secret că nu este indicat să ai în preajmă stâlpi de tensiune. Cei care sunt amplasați în poartă sau vizibili din casă, nu asigura fluxul energetic necesar. Același efect îl au copacii uscați care pot fi în vecinătatea sau chiar pe terenul proprietății.

 

3. Geometria locației

Geometria locației poate avea o importanță mai mare decât credeai. Pe cat posibil este de evitat locațiile care sunt in formă de L sau de T. O singură ieșire spre stradă poate „sugruma” energiile pozitive.

 

4. Colțurile

Încearcă să eviți să ai colțuri prea multe. Bârnele vizibile pot avea același efect asupra energiei ca stâlpii sau pilonii vizibili de pe proprietate.

 

5. Interiorul locuinței

Să nu uitam și de interior. Baia și bucătăria nu trebuie plasate NICIODATA în mijlocul casei. La fel este cazul și pentru cei care își doresc un șemineu. Imaginea acestuia poate fi foarte liniștitoare. Să nu uitam că centrul casei este considerat și inima locuinței, și aceasta nu trebuie atinsă. Plasarea scărilor este un alt element important. Sunt mulți arhitecți care consideră că este mult mai „cool” să le pună în mijlocul locuinței, dar acest lucru este dăunător pentru Feng Shui.

 

6. Ușa de la intrare

Sunt sigură că nu multa lume se gândește la ușa de intrare. Ce importanță are, nu e așa? E doar locul prin care intri sau ieși din casa. Dar ușa este esențială pentru bunăstarea ta. Este gura prin care locuința ta primește energia. Dacă neglijezi acest aspect, vei face o greșeală mare. Mai ales la un apartament, unde este o singură sursă prin care energia intră în casă, este vitală plasarea ei, dar și aspectul, soliditatea și echilibrul ei. Ușa de la intrare trebuie să protejeze locuința, dar să și armonizeze și să canalizeze energiile universale.

Sunt foarte multe elemente de care trebuie să ții cont și, daca dorești ca locuința ta să fie cu adevărat ACASĂ, să simți că ți-ai găsit locul tău potrivit, atunci nu este o idee rea să consulți un expert Feng Shui. Vei primi îndrumarea necesara și sfaturile pentru a transforma locuința ta într-un loc plin de energii pozitive de care vei beneficia tu si toți cei pe care îi iubești.

 

 

Nu uitați să vizitați magazinul online. Până una alta ne auzim pe facebook.

ro_RO