Forgive Yourself

Diverse

“You will have no peace until you have discovered how to forgive yourself, to forgive other people and let them forgive you”, zicea Dorothy Rowe, psiholog și autor care avea ca subiect de interes depresia.

 

Viața e scurtă, așa că trebuie să învățăm să îi iertăm pe ceilalți, dar mai ales pe noi. Noi, până la urmă, trebuie să fim centrul Universului nostru, indiferent cât de narcisistic ar suna pentru alții.

 

Cum să te ierți pe tine? Simplu. În primul rând, e normal să te simți vinovat. Dar nu uita că e o linie subțire între vinovăție și rușine, așa că asupra acestui aspect trebuie reflectat. Suntem oameni și greșim, așa că, pentru binele tău, ar trebui să recunoști, în primul rând ție, că ai greșit, indiferent de gravitatea situației.

 

Mai apoi, cere-ți scuze. Un lucru esențial al relațiilor interumane este să știm să comunicăm, iar dacă nu vrei să pierzi o persoană dragă, trebuie să lași egoul și să îți ceri iertare.

 

Dacă e vorba de tine, scrie-ți o scrisoare de iertare. O scrisoare în care să îți scrii toate părerile de rău. Cel mai important în procesul acesta, dar și în celelalte, este să fii răbdător.  Să crezi în tine, în ceilalți, dar și în Univers. Nu uita, în primul rand, tu esti cea mai importantă fiintă de această planetă. Si nu esti în competiție decat tu cu tine insuți. De ce să creezi mai multă competiție și cu altii din jur?

 

Legat de iertare și de păreri de rău, nu încerca să schimbi alți oameni de dragul de a putea conviețui cu ei sau pur și simplu din orgoliu. Nici tu, la rândul tău, nu încerca să te schimbi pentru alții doar pentru a putea conviețui cu ei.

 

Când a fost ultima oară când ți-ai cerut iertare?

 

Agenda Feng Shui | Calendarul Feng Shui | Facebook | Instagram

ro_RO