Manager vs leader

BaZi, Diverse

De ceva vreme am auzit o replică ce m-a amuzat în primă fază și pe urma m-a pus pe gânduri. Un copil din cercul de prieteni a fost întrebat, “Ce vrei sa te faci când o sa fii mare?” și copilul direct fără să stea prea mult pe gânduri a răspuns “vreau sa fiu manager”.

Așa la prima citire pare amuzant și distractiv ca un copil să își dorească să conducă, să fie lider, să fie manager și să aibă posibilitatea de a răspunde de echipe. Însă în spatele primelor zâmbete exista și un foarte mare adevăr.

Abilitățile de lider se dezvoltă și se perfecționează permanent, modalitățile de a conduce se pot învăța fără nicio problemă și cunoștințele în materie de management le găsești în multe cărți de specialitate.

Însă ceva apare încă din primii ani de viață. Comportamentele pe care le vedem și pe care le însușim. Nu ne naștem cu nicio abilitate, însă de cum putem percepe lucrurile începem să acumulam și să ne însușim comportamente. Multa lume spune că “e înnăscut să fie șef”. Așa este, însă capacitatea de a conduce echipe sau de a dezvolta o afacere se învăța și se dezvoltă permanent. Nimeni nu se naște bun la ceva sau expert în ceva. Toți avem nevoie să. ne dezvoltăm și să învățăm cum putem să fim buni spre geniali în ceea ce facem.

Șefia se învăța și se dezvolta.

Șefia se perfecționează.

Șefia se transforma mereu.

Șefia este management.

Când ești un șef sau un manager bun înseamnă că ai învățat sa fii așa nu te-ai născut așa.

 

Nu uitați să vizitați magazinul online. Până una alta ne auzim pe facebook.

ro_RO