O Casa sau un Bun Feng Shui

Diverse, Feng Shui

Sunt la un audit de Feng Shui. Unul dintre primii mei clienti tocmai si-a cumparat o noua casa. Da, ce e interesant, imi spun acum ca au uitat sa ma intrebe inainte sa o cumpere. Si-au adus aminte de mine, dupa ce deja s-au mutat in casa. Este ok si asa. Incerc sa ma gandesc ce simplu ar fi daca nu ne-am lasa ghidati de sentimente sau alti factori 100% si am intreba si un consultant Feng Shui inainte sa cumparam sau investi in asa ceva important.

Cu ce se ocupa maestrul Feng Shui

Un maestru Feng Shui poate sa te ajute sa iti gasesti casa visurilor tale, din toate punctele de vedere. Ia in calcul mai multi factori, de la mediul exterior, la cel interior si cat de bine acea locatie/casa se potriveste pentru tine, ca si individ. Acest aspect este cu atat mai important daca vrei sa locuiesti acolo si sa o tranformi in “acasa”. Daca este doar pentru investitie e alt ceva. La fel cum e alt tip de analiza daca acea proprietate este achizitionata pentru un business.

Casa la care eu ma uit acum este intr-o zona de new development. Este o casa mare si frumoasa, pentru o familie cu 2 copii. Curtea…un vis…imaginatia mea, si da, cei care ma cunosc stiu cata imaginatie am sau cat de exagerata pot sa fiu…incat eu cu ochii mintii vad deja niste ciresi japonezi intr-un colt, pomi fructiferi, un balansoar langa un mar batran. Nu imi place in mod deosebit acel zid din bolovani si un iaz de pesti invechit, dar ma gandesc in sinea mea ca ma ocup de el mai tarziu.

Ma plimb in jurul casei in prima faza, de audit exterior, si uite ce vad. Nu o macara, sau Negative Sha Qi cum spunem noi, ci 1, 2, 3 macarale plus inca una care se monteaza acum. Mama mia! Aici trebuie sa ma gandesc sau cu alte cuvinte, aici intra in joc frumusetea unui consultant de Feng Shui.

De ce asa de mult efort pentru a evita un Sha Qi?

In primul rand, acest Sha Qi sau Qi negativ, este considerat ca o energie care “taie” sau blocheaza. De cele mai multe ori se simte ca si o afectare a unei persoane care locuieste in acea locatie. Dar daca suntem atenti sau folosim regula de bun simt, adica ce afecteaza acea macara? Sau mai bine spus, care sunt sansele si pe cine are tendinta de a afecta acea macara? Un exemplu in cazul clientilor mei, una din macarale este in zona de SUD (Li Gua) care ar putea afecta fata mijlocie? Dar credeti ca in cazul clientilor mei, care au doi baieti gemeni, acea macara este o problema?

Cu alte cuvinte, noi ca si consultanti de Feng Shui pentru case si apartamente, chiar daca la o faza de analiza preliminara ni se pare ca este o problema, mergem la un nivel mai detaliat in care verificam daca acea energie negativa afecteaza sau are potential de a afecta pe cineva din casa.

Pentru a remedia alte potentiale efecte negative, atata timp cat macaraua se afla in zona, este recomandat plasarea de remedii.

Misiune indeplinita. Un alt puzzle terminat. Chiar daca la inceput totul parea ca si wow 🙂 , regula din Feng Shui, de a gandi si de a vedea totul ca si un intreg este aproape imperios necesara. Daca simti aceasta nevoie de a repara, atunci suta la suta se aplica de fiecare data.

 

Nu uitati sa vizitati magazinul online. Pana una alta ne auzim pe facebook.

ro_RO