O Viata Traita pe Fuga

Diverse, Media

Ne trezim de dimineata si parca imediat trebuie sa intram in priza. Sa fim pe fuga. Parca TREBUIE  🙁 sa fac si asa si asta. Sa nu uit sa…si uite asa parca avem o lista sau o planificare mentala care este din ce in ce mai lunga. Probabil si tu vrei sa le faci pe toate, asa e? Ti s-a intamplat nu o data sa auzi ca parca nu imi ajung 24 de ore intr-o zi? Sau seara cand ajungi acasa sa iti spui macar in minte… sunt rupt/a.

Esti cumva si tu una din acele persoane care daca nu le face pe toate, nu se poate relaxa?

Care sunt efectele emotionale unui astfel de ritm?

Haide, lasa, nu te gandi la riduri si la semen de oboseala pe fata, acelea se pot rezolva cel mai repede si usor. Da, timp sa iti gasesti.

Voi cum stati cu stresul? DA, despre stres vreau sa vorbesc in primul rand. In ziua de azi,  cu multa nesiguranta generate din exterior, de tot ce se intampa in jurul nostru, si cu aceasta nevoie de perfectiune a noastra. Putem sa adaugam si putina nesiguranta sau nevoie de competitie, uite asa simplu se naste anxietatea si stresul.

Voua, nu vi se pare ca din ce in ce mai multa lume in jurul nostru este stresata, obsosita si parca “trage” de inca o zi?

Multitasking-ul este o iluzie si daca ma intrebi pe mine o scuza. Ca exista sau nu multitasking este e o alta discutie. Ne poate face sa fim mai neatenti si da, sa facem greseli.

E ca si cum se mai adauga inca o picatura in plus la stresul corpului nostru, apare insomnia, si nu mai ai putere sa vorbesti despre nimicuri cu prietenii, sau acea cafea “virtuala” din ziua de azi.

Ce ai de facut?

Nu ma consider un expert, departe de mine acest gand. Vreau doar sa va dau cateva sfaturi, care sa va faca viata mai usoara. Cum putem elimina din stres?

  1. Nu mai citi mesajele, emailurile, ce are legatura cu jobul minim 20 de minute dupa ce te-ai trezit.
  2. Cere ajutor daca ai nevoie. Poti merge sa vorbesti cu cineva care sa te ajute sa te organizezi. Apeleaza la cineva care sa te ghideze in actiunile tale.
  3. Nu uita ca nu esti in competitie decat tu cu tine insuti. Tu ai facut lista, tu o rezolvi. Nu se intampla nimic daca o rezolvi maine.
  4. Nu ignora nevoile si semnele pe care ti le trimite corpul tau.
  5. Petrece cat mai mult timp in natura.

Indiferent cat de ocupat/a esti rezerva-ti cateva minute pentru tine. Eu ii spun ritualul tau de zi cu zi. Asa cum noi femeile avem un ritual in ce ordine ne imbracam, machiem, aranjam, asa sa ai si tu un ritual sau un moment al tau, ca sa faci ceea ce iti place. 5 minute pe zi, hai ca poti, ca nu e mult. Adio stres!

Nu uitati sa vizitati magazinul online. Pana una alta ne auzim pe facebook.

ro_RO