Insomnia – Pe Gene, cand Somnul Dulce Apune…

BaZi, Diverse, Feng Shui, Qi Men

Pe Gene, cand Somnul Dulce Apune…

Insomnia la ora actuala este considerata o afectiune endemica. O mare parte a polulatiei este afectata de aceasta tulburare. Nu este legata nici de varsta, nici de sex si nici de activitatile zilnice. Medicatia chimica este din ce in ce mai ineficineta si s-a ajuns la utilizarea unor cantati uriase de anxiolitice, relaxante. Toate aceste argumente ne conduc la concluzia ca dincolo de problemele fizice care pot produce altfel de tulburari exista alte explicatii care tin de partea energetica si informationala a vietii noastre.

Anul chinezesc

Daca privim aceasta problema, insomnia, din perspectiva anului Porcului de Pamant – Yin Earth Pig/Boar (Ji Hai) putem observa urmatoarele:

Intrati in luna februarie, in noul an chinezesc, am primit o invitate la odihna, tocmai prin simbolistica procului: energie pasnica, calma, linistitoare ce imprima necesiatea de somn si refacere.

Acele persoane care nu se sincronizeaza cu aceasta faza de relaxare, odihna si incearca sa mentina o energie exterioara constata urmeaza ca pe parcursul acestui an sa fie afectati de stari de neliniste, anxietate si insomie.

In general, societatea moderna ignora de multe ori nevoia de regenerare si de influența energiilor anului. Ne incurajeaza sa invingem oboseala cu medicamente. Acestea pot perturba ciclul de odihna, al qi-ului si al starii de sanatate.

Totdoata 2019 este un an de apa. Stresul, nesiguranta, agitatia, pot sa fie din ce in ce mai evidenta la anumite persoane. De exemplu persoanele care au mult foc in harta natala, in 2019 vor avea mult mai severe insomniiile si starile de anxietate. De accea in metafizca chineza se cauta un echilibru al elementelor in harta natala sau prin actiunile pe care noi le facem.

Orice exces de elemente poate produce probleme, care pot fi observate si in sanatatate.

Ca masuri de preventie este important sa ascultam mesajul corpului nostru si sa ii oferim odihna necesara. Cateodata un pahar de ceai de musetel sau de lapte cald, face minuni, inainte de a merge la culcare.

De asemenea prin Feng Shui ne putem imbunatati calitatea somnlui. Se poate determina poziția corecta a patului in funcție de ming gua-ul personal.

Chiar daca nu stii sa iti calculezi ming gua, pana ajungi la un consultant de metafizica chineza, ca regula generala patul sa nu fie: in diagonal de o usa, intr-un colt, sub un geam, sub o grinda, etc.

Nu uitati sa vizitati magazinul online. Pana una alta ne auzim pe facebook.

ro_RO