Un birou Feng Shui iti Poate Aduce Beneficii Importante

Diverse, Feng Shui

Biroul Feng Shui

Ce insemna un birou Feng Shui?

Poate ca nu este cel mai popular presedinte american, dar Donald Trump are o vorba importanta: „Nu trebuie sa crezi in Feng Shui pentru ca el sa functioneze. Eu stiu ca mie imi aduce bani”.

Si pana la urma despre asta este vorba, atunci cand porniti o afacere, sau mergeti la birou si munciti pentru a prinde un post mai bun. Toata lumea doreste venituri cat mai mari, iar acest lucru este normal, nu credeti?

Si totusi, cum poate fi de ajutor Feng Shui? In ultimii ani aceasta filosofie si stiinta straveche a devenit din ce in ce mai folosita si in Europa. Feng Shuilul nu se mai foloseste numai in tarile lumii Asiatice. In cadrul companiilor importante, unde directorii si nu numai au inceput sa tina cont de principiile Feng Shui. Un mediu de lucru relaxant, primitor, conduce la scaderea riscului de conflicte si la o intelegere mult mai buna intre angajati.

Totusi, la fel ca si in cazul alegerii unei locuinte, conteaza mult ce criterii aplici si pentru selectarea spatiului unde iti vei desfasura activitatile profesionale.

Ghidul unui birou Feng Shui

Spatiu

– Intotdeauna trebuie sa tii cont de plasarea spatiului pentru birouri. Daca esti angajat, acest lucru nu depinde de tine. Daca iti construiesti propria afacere, atunci selecteaza bine locul, sa ai asigurat accesul la utilitati, la transport.Incearca pe cat posibil, sa fie intr-un spatiu mai deschis, care sa favorizeze fluxul energetic pozitiv.

Zona de intrare

– Un alt aspect important este plasarea zonei de intrare. Locul prin care circulă zilnic angajatii, dar si clientii etc. Aceasta nu trebuie sa fie niciodata inghesuita, intunecata, sa dea un aspect neprimitor, care sa confere o stare de disconfort oamenilor care o folosesc. Din contra, trebuie sa fie un spatiu primitor, cat mai luminos si aerisit si o sa vezi ca si clientii vor aprecia acest lucru. Vor simti o stare de bine inca de la intrare si acest lucru s-ar putea sa se vada in discutiile ulterioare.

– Un alt lucru la care trebuie sa va ganditi este biroul, plasarea lui in spatiu. Specialistul Feng Shui va poate fi de mare ajutor. Persoanele cu functii mari au tendinta mereu sa aleaga un etaj superior, unde pot avea un spatiu mai larg si separat. Acest fapt induce un sentiment de importanta, de siguranta. Nu uita, insa, de faptul ca un birou Feng Shui trebuie sa fie aerisit, iar caile de acces trebuie sa fie cat mai simple, directe, fara multe culoare intortocheate. Astfel energia si qi-ul vor circula mult mai bine si vor ajuta la atragerea unor oportunitati de sporire a veniturilor.

Talismane

– Multa lume intelege prin Feng Shui plasarea de diferite obiecte si talismane prin birou. De asemenea  alegerea unor culori vii, vesele induc o stare de bine. Desi acestea pot fi placute la vedere pentru oricine, nu sunt neaparat importante din punct de vedere al unui consultant Feng Shui. Un expert Feng Shui va va arata ca rezultatele se obtin fara ajutorul obiectelor. Acesta va va indemna sa respectati doar cateva reguli si tehnici.

Pot fi lucuri simple, precum plasarea biroului intr-o anumita pozitie, care ii putem spune „pozitia de comanda” sau pozitia „sefului”, poate fi cu spatele la perete, sau poate intr-o anumita zona. O alta recomandare este folosirea becurilor fluoriscente cu spectru complet, pentru a simula lumina naturala. Plantele in birou vor aduce intotdeauna un plus de energie pozitiva. La fel si tablourile cu natura, vii, nu cele abstracte, acestea sunt de evitat. Se poate merge pana acolo incat in aerul conditionat poate fi introdusa o aroma de portocale sau de citrice.

Atmosfera

– Am vorbit de birou, acum haideti sa vorbin putin si despre atmosfera. O atmosfera productiva si care sa incurajeze la atragerea de oportunitati depinde mult si de oamenii prezenti in acest spatiu. Ca in orice loc unde sunt mai multe persoane, vor fi personalitati diferite. Caracterele puternice sau slabe pot conduce la eventuale nemultumiri sau conflicte. Aici depinde mult de personalitatea celui, sau celor responsabili. Nu uitati, insa, ca daca veti alege sa tineti cont de recomandarile pentru un birou Feng Shui de la inceput, sansele de a fi probleme sunt reduse. Oamenii tind sa fie mai relaxati atunci cand sunt intr-un mediu confortabil, imbietor. Chiar daca sunt la munca, daca au parte de un loc in care sa se simta bine, sa capteze energiile pozitive, atunci vor fi mai productivi si vor lucra cu spor.

Pentru toate acestea, si nu numai, este necesara consultarea unui expert Feng Shui. Acesta va va ajuta sa maximizati eficienta si atmosfera la locul unde va desfasurati activitatile si afacerile. Nu va va costa mult timp si nici bani, dar beneficiile vor fi, cu siguranta, mari, atat din punct de vedere al prosperitatii, dar si al placerii cu care veti merge la birou.

Nu uitati sa vizitati magazinul online. Pana una alta ne auzim pe facebook.

ro_RO