Vreau să îmi Asum dar Nu știu Ce să Fac

BaZi, Date selections, Diverse, Feng Shui

Importanța asumării – ” îmi asum!”

Din momentul în care ne naștem și deschidem ochii suntem puși în fața anumitor situații fiind obligați să ne asumăm – „îmi asum!”.

Încă din momentul în care facem primii pași și facem vreo boacănă, trebuie să ne asumăm – „îmi asum!” – acest lucru în fața părinților; supărați pe noi. În acest caz, de cele mai multe ori, copilul este pedepsit.

Mai apoi, când copilul ajunge în mediul preșcolar, în cazul anumitor abateri de la reguli, sunt puși la colț; sau primesc faimosul ,,punct negru”.

Mai târziu, în momentul în care ajung la școală, în mediul liceal sau cel gimnazial, în cazul neatenției sau când elevul nu se pregătește suficient de bine pentru o materie, profesorul îl notează cu o notă mică, de la 2, la 4, depinde de caz.

În cele din urmă, în momentul în care ajunge adult, fiecare greșeală îi este pedepsită prin lege, după caz. Dacă face o greșeală când e la volan, poliția rutieră îi oferă o amendă usturătoare. Evident, asta într-un caz bun; cea mai dureroasă pedeapsă legală, în cazul de față este chiar suspendarea sau anularea permisului de conducere.

Oare… este bine sau nu ceea ce se întâmplă?

Faptul că suntem trași la răspundere pentru orice mică greșeală? Aici ar fi întrebarea pe care mulți o avem pe buze.

Probabil se întâmplă ca să ne pregătească pentru ceea ce urmează sau probabil este dovada că nu suntem pregătiți pentru respectivul lucru pentru care suntem trași la răspundere – printr-o notă sau chiar amendă.

Consider că ar trebui să învățăm din respectiva pedeapsă, indiferent cât de usturătoare e și să devenim mai buni pe viitor. Fie că e vorba de un extemporal la liceu – să ne pregătim mai bine pentru următorul test, fie e vorba de conducerea unei mașini – să conducem mai prudent data viitoare.

Fiecare eveniment neplăcut de acest tip ar trebui să aibă la bază o învățătură, care să ne ajute să devenim oameni mai buni. Fiecare eveniment are cel puțin două laturi din care să învățăm. Una este de a pregătii mai bine următoarea acțiune și cealaltă este de a învăța din rezultatul acțiunii petrecute.

Alege să vezi ambele părți!

Astfel pe lângă faptul că niciun eveniment considerat negativ nu te “lovește” puternic ci este o oportunitate de a învăța ceva bun care să te ajute constant în acțiunile tale!

 

Agenda Feng Shui | Calendarul Feng Shui | Facebook | Instagram

ro_RO