2021 Domenii de activitate influentate

BaZi, Date selections, Feng Shui, Qi Men

Oficial Noul An Chinezesc 2021 a inceput in data de 3 Februarie 2021, la ora 18:29, ora Romaniei. Aceasta data este cumva data de trecere energetica in noul an. Chinezii mai au o data, dupa metoda lunara, sau data festiva, care este in data de 13 Februarie 2021 ora 3:05 am. Suntem acum in anul Bivolului de metal.

Data Anului Nou Chinezesc se schimba in fiecare an, deoarece se bazeaza pe calendarul lunisolar (se bazeaza pe ciclul anual al Soarelui cit si pe fazele Lunii). Anul Nou Chinezesc cade in a doua luna noua, dupa solstitiul de iarna si este de obicei intre 21 Ianuarie si 20 Februarie.

Anul Nou Chinezesc in lume

Anul Nou Chinezesc nu este doar sarbatorit in China, ci si in alte citeva tari din Asia. Aceasta sarbatoare mai este denumia si „Festivalul de Primavara”. Se sarbatoreste si in diferite Chinatowns din tarile occidentale – de exemplu in Los Angeles, San Francisco – unde este cel mai vechi Chinatown din Nordul Americii. Festivalul acesta a ajuns si la New York, Londra, sau in Paris. Mai mult decat atat, Parisul se poate lauda cu unul dintre cel mai mare „oras chinezesc” din toata Europa. In aceasta perioada, daca va plimbati prin aceste locuri, vedeti restaurantele si casele decorate in rosu si auriu si se aud pocnitori, petarde colorate, etc.

Obiceiuri si traditii

Dansul dragonului sau al leului este cel mai intilnit de sarbatori, la evenimente importante, dar si in zilele „bune” atent selectate gen – nunti, festivaluri, deschiderea unui business, etc. Costumatia leului este minunata. Capul de leu este probabil cea mai „festiva” parte a dansului. Nu este considerat doar un obiect de costum, ci este privit ca o fiinta spirituala vie, cu puteri divine. Se crede ca Leul reprezinta intelepciune, putere si bogatie si prin realizarea dansului sperie spiritele rele si ghinionul si aduce in schimb noroc si bogatie. Dar cum inca suntem in perioada de pandemie, aceste sarbatori si festivitati vor fi limitate peste tot in lume.

2021

Ce pot sa va spun despre 2021? Sa va spun ca in 2021 mi-ar placea sa incep sa calatoresc iar. Am avut niste combinatii ciudate pana acum. Poate nu am fost destul de inspirata, dar in anul care tocmai a trecut nu am mai fost asa de statica, cum de mult timp nu am mai fost. Desi spun ca mi-ar placea, nu prea ai cum. Cred ca restriciile de calatorie vor mai ramne ceva timp in vigoare.

 

Ce se va schimba in 2021?

In acest an, chiar daca toti speram ca ceva o sa se schimbe, si o sa renevim la “normal”, poate acel “normal” care ar trebui sa ii spunem un nou inceput, sau un nou normal, o sa mai fie o perioada in care o sa avem impresia ca nu stim ce sa facem, sau pe ce drum sa o apucam. Se va putea obseva o oarecare crestere a emotiilor si instabilitate, nesiguranta in propriile forte.

Conflictele, tradarile, o atmosfera rece parca, o sa se simta in acest an. Investitorii, o sa fie din ce in ce mai atenti, daca deja nu au inceput sa fie. Daca ar fi sa ne gandim la cateva domenii care ar trebui sa le fie mai bine in 2021 putem spune de domeniul IT-ului, in special cel al securitatii over the Internet. Per ansamblu tot ce inseamna online se va pozitiona foarte bine. Invatamantul online si vanzarile in online vor avea o crestere semnificative. Tot mai multe domenii trec in online, asa ca sigur vor avea o sansa in plus la succes. Si altor domenii precum consultanta in afaceri, domeniul farmaceutic, si parca si domeniul imobiliar le vor merge mult mai bine ca in anul 2020.

Ce putem face noi? Fiecare dintre noi putem incerca sa iesim din zona de confort. Putem deveni mai creativi. Putem sa ne revizuim modul de viata care ar trebui sa fie mai sanataos, cu mai multe exrcitii, plimbari, armonie. Cu alte cuvinte sa traim din inima si sa incercam sa fim din ce in ce mai buni. Cu noi insine in primul rand, dar si cu cei din jurul nostru.

Mai multe detalii technice despre metafizica chineza si la ce sa ne asteptam in 2021 gasiti aici.

Zilele favorabile pentru 2021 pot fi gasite aici.

Nu uitati sa vizitati magazinul online. Pana una alta ne auzim pe facebook.

ro_RO