Afara sau Inauntru…O Usa! Buna pentru Feng Shui

Feng Shui

De ce este importanta usa de la intrare?

Atunci cand ne construim o casa sau ne cumparam un apartament suntem atenti la multe aspecte: vechime, structura, compartimentare, numar camera, luminozitate, etc. De foarte putine ori ne gandim ca usa de la intrare in locuinta este un element important.

Portivit unui vechi porverb chinezesc: “Daca usa ta valoreaza o mie de bucați de aur, casa ta este in valoare de numai patru bucati de aur. ”

Dar ce se intampla din punct de vedere Feng Shui? O usa buna este esentiala pentru pentru bunastarea ta, de aceea este mai valoroasa decat casa propriu-zisa.

Conform Feng Shui, usa de la intrare este gura Qi-ului (a energiei), iar casa devine Qi-ul. Casa primeste energia prin intermediul usii de la intrare. Atunci cand o usa se inchide sau se deschide sau…“flaps the Qi”.

Usile la apartamente sunt esentiale deoarece sunt singura intrare in locuina. In schimb la casa putem avea mai multe intrari iar fluxul de energie poate proveni din mai multe directii.

In Feng Shui-ul traditional important este nu doar structura cat si directia sau pozitionarea acesteia.

Usa de la intrare, in special cea a unui apartament, este recomandata sa fie amplasata pe una dintre cele patru directii pozitive ale proprietarilor sau intr-un sector favorabil al casei.

Usa de la intrare ar trebuie sa fie solida, echilibrata, nici prea mare dar nici prea mica.

Pe langa faptul ca ar trebui sa protejeze locuinta, ea ar trebui sa atraga si armonizeze energia Universala. Unii consultanti de Feng Shui spun ca usa principala ar trebui sa fie solida, nu de sticla, desi in ultima perioada am vazut, chiar si in Cluj, usi de la intrare care au panouri de sticla deasupra, ceea ce e perfect accetabil din punct de vedere al Feng Shui-ului traditional.

Nu uitati sa vizitati magazinul online. Pana una alta ne auzim pe facebook.

ro_RO