Anul chinezesc

Media

Cand incepe noul an chinezesc si cat timp dureaza cerebrarea in China?

Oficial Noul An Chinezesc începe în data de 4 Februarie 2019, la ora 11:16, ora României. In 2019 intrăm in anul Porcului de Pământ (Ji Hai), care se termină în 25 Ianuarie 2020.
Data Anului Nou Chinezesc se schimbă în fiecare an, deoarece se bazează pe calendarul lunisolar (se bazează pe ciclul anual al Soarelui cât și pe fazele Lunii). Anul Nou Chinezesc cade în a doua lună nouă, după solstițiul de iarnă. Este de obicei între 21 Ianuarie și 20 Februarie.

Anul Nou Chinezesc este sărbătorit timp de 14 zile (de la Anul Nou până la Festivalul Lanternelor). Pregătirile încep cu câteva zile înainte de Revelion. Multe activități sunt obiceiuri tradiționale, dar unele sunt destul de noi.

Care este semnificatia dragonului din dansul chinezesc care este prilejuit de aceasta ocazie?

Anul Nou Chinezesc nu este doar sărbătorit în China, ci și în alte câteva țări din Asia (mai este denumit „Festivalul de Primăvară”). Este sărbătorit și în diferite Chinatowns din țările occidentale – de exemplu în Los Angeles, San Francisco – unde este cel mai vechi Chinatown din Nordul Americii. Chiar și în New York, Londra, sau în Paris unde este unul dintre cele mai mari „orașe chinezești” din toată Europa, se sărbătorește noul an chinezesc.

În această perioadă, dacă vă plimbați prin aceste locuri, vedeți restaurantele și casele decorate în roșu și auriu și se aud pocnitori, petarde colorate, etc.
Dansul dragonului sau al leului este cel mai întâlnit de sărbători, la evenimente importante, dar și în zilele „bune” atent selectate gen – nunți, festivaluri, deschiderea unui business, etc.

Costumația leului este minunată. Capul de leu este probabil cea mai „festivă” parte a dansului. Nu este considerat doar un obiect de costum, ci este privit ca o ființă spirituală vie, cu puteri divine. Se crede ca Leul reprezintă înțelepciune, putere și bogăție. Prin realizarea dansului sperie spiritele rele și ghinionul și aduce în schimb noroc și bogăție.

Cum sărbătoresc chinezii intrarea în noul an chinezesc?

Câteva obiceiuri care merită menționate. În acest an, în data de 2 Februarie, înainte de trecerea în Noul An Chinezesc, se obișnuiește să se facă în case o curățenie generală. Se spune că praful este asociat cu „vechi-ul”. Această curățenie are ca scop să scapi de ceva vechi ca să te poți bucura de nou.

Nu vi se pare ca se aseamănă aici puțin cu obiceiurile de la noi din perioada sarbatorilor de iarnă? La fel ca si la noi, curațenia la câteva zile după Anul Nou nu este bine, spunea bunica mea, pentru ca să nu arunci „norocul anului”.

În data de 4 Februarie, este Anul Nou chinezesc. Obiceiurile din această zi sunt oarecum similare cu ziua de Thanksgiving de la americani. Familiile, se adună acasă pentru această zi a Recunoștinței. De Anul Nou chinezesc nu lipsesc de la masă preparatele din pește. Este considerat că peștele aduce bogație și noroc în noul an.
Este o zi favorabilă pentru marea majoritate a activităților, și se recomandă ca în această zi să îmbraci haine noi și să petreci cât mai mult timp cu familia.

Prima zi a noului an

În prima zi a Anului Nou chinezesc, adică în data de 5 Februarie, obiceiul este să se viziteze familia mai extinsă. Este o zi de relaxare și de bucurie. Sunt încurajate activitățile de a începe ceva nou – un nou proiect.

Înainte de trecerea în noul an, chinezii obișnuiesc să verifice predicțiile personale, în funcție de data nașterii, pentru noul an.
Calendarul chinezesc are un ciclu de 60 de ani. În fiecare an este reprezentat de o combinație de elemente (din ciclul celor 5 elemente – Lemn, Foc, Pământ, Metal, Apă) și un animal (în funcție de cele 12 animale chinezești). În funcție de data și anul nașterii fiecăruia dintre noi, anul poate intra în „conflict” cu anul calendaristic.

In linii mari, care sunt reperele noului an chinezesc?

Anul 2019, anul Porcului de Pământ (Ji Hai) o să fie din punct de vedere personal mai bine decât în 2018, dar mai rău la nivel de grup. În sensul în care se va observa un oarecare individualism. De exemplu deja mai multă lume vrea să intre in afaceri pe cont propriu, sau să schimbe domeniul în care au activat până acum.

Se va putea obseva o oarecare creștere a emoțiilor și instabilitate, nesiguranța în propriile forțe, având în vedere că anul 2019 este primul an, dintr-un ciclu de 3 ani, cu mai multa APA. În 2019 apa, din punct de vedere al metafizicii chineze reprezintă colaboratorii dar și competitorii. Industriile de apă, de exemplu turismul, vor deveni din ce in ce mai populare, dar va fi parcă mai greu sa se remarce. Vor trebui să practice mai multe colaborări sau parteneriate.

Planul financiar

Din punct de vedere financiar, anumite domenii vor fi afectate mai tare, dar vor trebui găsite noi modalități pentru a fi mai creativi și inventivi. Per ansamblu, anul 2019 va fi mai bun din punct de vedere financiar.
Industriile cu mai mult avânt în 2019 vor fi industriile legate de elementul de lemn și pământ. De exemplu -modă, mass-media, educație, plante, asigurari, minerit. Industria IT-ului sau alte industrii de foc, rămân în continuare productive, dar nu atât de profitabile.

Persoanele care au mai mult pământ în harta natală (aici vorbim din punct de vedere al metafizicii chineze, a Bazi-ului personal, calculat în funcție de anul, luna, data și ora nașterii fiecăruia dintre noi) s-ar putea să aibă unele probleme cu sanatatea. Asta se datoreaza pentru ca excesul de apă, poate produce infecții, și scăderea imunitații.
Din punct de vedere al dragostei, un avantaj parcă mai mare îl au femeile singure, care caută un partener și se anunță un an cu mai multe relații online (online dating).

Câteva idei și recomandări pentru 2019

Persoanele născute în an, lună, zi sau oră de șarpe să încerce să reduca călătoriile in luna mai 2019.
Centrul casei să fie curat, aerisit și luminat, în special pentru că în 2019, în această zonă se află o stea a banilor (pentru cunoscători – steaua 8 din Feng Shui).

Atenție la renovări intensive în 2019 in zona/sectorul casei aflat în Sud Vest, Nord Est și Vest.
Să încercam să ne creștem imunitatea – fiecare prin ce știe sau este confortabil, de exemplu prin exerciții fizice, somn odihnitor și de calitate, suplimente de vitamina C, etc.

Aveți grijă de sănătatea voastră fizică, emoțională și spirituală, făcând ceea ce vă place. Eu vă doresc la fiecare în parte, un 2019 minunat, vesel și fie ca să aveți în fiecare zi cel puțin un motiv să zâmbiți și să fiți bucuroși.

Ce este de reținut este că acestea sunt niște recomandări generale pentru 2019 și să nu se trateze cu impact personal.

Mai multe despre mine

Sunt Crina Iliescu și sistemul dobândit în urma studiilor de dezvoltare profesională și personală de pe 3 continente. Cu peste 17 ani de exeriența în business și la diferite multinaționale, mă recomandă pentru a vă oferi propriul sistem de ghidaj. Pot sa fiu copilotul în actiunile tale și te pot ajuta să ai parte de “ceea ce ne este rezervat” într-un mod conștient și cât se poate de asumat.

Am lucrat ca și Project Manager la diferite companii din țară și din străinătate, la bază fiind economistă. Am început în urma cu aproape 17 de ani sa studiez și să practic diferite forme de Reiki. Studiul pentru Metafizică Chineză (BaZi sau Cei Patru Stalpi ai Destinului – astrologia chinezească, Feng Shui, QiMen Dun Jia sau- Be at the right place at the right time doing the right thing!, ZeRi – Selectarea Datelor, Mian Xiang – Cititul Chipului, Yi Jing) m-a pasionat de mult timp. Chiar dacă am avut contact formal sau nu o bună perioadă de timp, cel care m-a făcut să apreciz frumusețea acestei arte cu adevărat și să înteleg ce înseamnă să te transformi într-o versiune mai bună a ta-, este Risvan Vlad Rusu reprezentant și Chinese Metaphysics Consultant al Mastery Academy of Chinese Metaphysics din Kuala Lumpur, Malaezia, sau cunoscuta si ca si scoala lui Joey Yap.

Vorbe de final

Parcursul vietii este mereu mai plăcut și mai ușor dacă știi pe ce drum să o apuci atunci când ești la intersecție. Crezi că totul se întamplă cu un scop? Crezi că ai nevoie de ghidaj și de un copilot pentru ca lucrurile să funcționeze mai bine? Poate nu ai răspunsuri la toate întrebările, dar cu siguranța îți dorești să găsești echilibrul în toate acțiunile tale.

Nu uitati sa vizitati magazinul online. Pana una alta ne auzim pe facebook.

Postări similare

ro_RO