Xin – Metal Yin – EU, TU si NOI… Maestrul Zilei – (⾟)

BaZi

„Maestrul zilei” sau „Day Master” este un termen folosit in astrologia chineza pentru a te descrie pe tine. Este personajul principal, si este punctul de pornire pentru a descrie orice relatie din harta ta natala. Astazi vom povesti despre Xin – Metal Yin.

In BaZi, in functie de ziua, luna, anul, si ora nasterii, se creaza o harta natala, transpusa prin 8 caractere (cunoscuta sub denumirea de BaZi). Aceste 8 caractere sunt grupate in 4 piloni (4 pillars), unde fiecare din piloni reprezinta ceva. Cei 4 piloni se gasesc la ora, zi, luna, sau an. Sunt formati din 2 elemente/caractere, unde partea de sus reprezinta tulpinile ceresti (Heavenly Stems) si sunt date de cele 10 elemente (lemn, foc, pamant, metal, apa cu polaritate yin si yang). Partea de jos, denumita Earthly Branches, sau tulpinile/structurile pamantesti, este data de cele 12 animale.

In total sun 10 Maestri diferiti. Pentru fiecare element deintre cele 5 (foc, apa, pamant, metal si lemn) sunt cate doi Maestri ai zile. Unul este Yin si altul este Yang.

Noi studiem acesti maestri pentru a ne intelege mai bine pe noi. Astfel ne putem afla slabiciunile dar si punctele forte.

Astazi vorbim despre Xin – Metal Yin – sau ⾟. Mai multe detalii in pdf-ul atasat.

Xin-DayMaster

Xin Yin Metal English version

Nu uitati sa vizitati magazinul online. Pana una alta ne auzim pe facebook.

Postări similare

ro_RO