Gândește și acționează mai mult!

BaZi, Date selections, Feng Shui, Qi Men

Gândește și acționează mai mult!

Probabil și tu, în anumite situații, ai stat și te-ai gândit mult, ți-ai făcut planuri, strategii; dar nu ai ajuns niciodată la partea esențială: la acțiune! Degeaba gândești, faci strategii dacă nu pui în practică gândurile și planurile pe care le faci. De multe ori, cei ce fac ceva nu stau prea mult pe gânduri ci acționează direct sau gândesc mai puțin și acționează mai mult. Cum ar spune cei de la Nike: ,,Just do it!”, motto ce ar trebui să îl aplicăm cu toții în viețile noastre.

Sfaturi

Pentru a veni în ajutorul tău, să reușești să treci peste bariera gândirii excesive, m-am gândit să îți ofer anumite sfaturi. În primul rând, în momentul în care începi cu ceva, pornește direct cu rezultatul final; gândește – te la rezultat, că va ieși totul bine, deoarece altfel riști să te sabotezi încă de la început. De asemenea, dacă e un goal mai mare, gândește – l în baby steps, în etape. Mai întâi realizezi lucrul acela, apoi următorul și apoi realizezi ceea ce ți-ai propus. Planificarea etapizată în pași clari și concreți.

Clarificare

Ei bine, pentru a-ți explica toate acestea, este nevoie să îți ofer puțină clarificare pe care o pot oferi în mai multe feluri; dar cea mai bună modalitate ar fi printr-o citire simplă în Harta ta BaZi pentru a găsi anumite informații. Sunt 3 aspecte importante din harta ta BaZi care trebuie luate în vedere:

  • Primul aspect face referire la Hour Pillar-ul, care ne oferă indicații în legătură cu dorința noastră în viață, cu ceea ce ne dorim, cu adevărat să facem;
  • Al doilea aspect este secțiunea de profil din raportul tău BaZi; se referă la talentele și  abilitățile tale. Acesta, de altfel, îți oferă indicații și în legătură cu ce meserie ți s-ar potrivi;
  • Al treilea și ultimul aspect, dar nu cel din urmă, secțiunea Structure (Structura) a hărții tale BaZi; aceasta îți oferă o idee la cum se aseamănă personalitatea ta cu cea a oamenilor din lumea întreagă, ajutându-te, pe plan profesional, astfel încât îți poți ajusta personalitatea în funcție de oamenii prezenți acolo.

Focus

Când vine vorba de focus, cel mai bine e să analizezi și să vezi care ți se potrivește. Poate nu ți se potrivește focusul actual, deci trebuie să te refocusezi și să găsești alt focus – fie scurt, fie lung. Focusul scurt se referă la faptul că, faci absolut orice este necesar să poți pune o pâine pe masă;  focusul lung are în vizor ideea de ambiție, ideea de dorință spre excelență; de exemplu, în loc să îți dorești să fii secretar, îți dorești să fii directorul unui anumit departament sau chiar CEO-ul unei companii.

Concluzie

În concluzie, ideea esențială e că în viață ideal este să acționăm mai mult și să nu lăsăm planurile și dorințele noastre doar la nivel de “m-am gândit că/să”. Acțiunea ne definește și ea pornește cu un plan definit clar de la idee la realizare!

Sfatul meu este simplu: Gândește-te dar si Acționează!

 

Agenda Feng Shui | Calendarul Feng Shui | Facebook | Instagram

ro_RO