Istoria Feng Shui

Feng Shui

Feng Shui este o disciplina veche folosita foarte des in zilele noastre nu doar in China ci mai nou in lumea Vestica. Se bazeaza pe legile naturii si ofera posibilitatea de a intelege de ce se intampla anumite lucruri in viata noastra. Cu ajutorul Feng Shui-ului putem crea un echilibru al mediului. Echilibrul ne permite sa avem rezultate pozitive in tot ceea ce intreprinderm. Istoria Feng Shui – ului este vasta.

Din antichitate pana in prezent

Acest termen de Feng Shui apare mentionat prima data in timpul dinastiei Jin ( 265-420 d.) de catre autorul Kuo Pu in cartea Zhang Jing (Cartea Ingropaciunii): fluxul vantului si a apei. (Feng=vant-energie Yang, Shui =apa -energie Yin)
Conform acestuia QI-ul (energia) este dispersat de vant si se acumuleaza la marginile apelor…” Prin aceeasta fraza ne este explicat cum se poate directiona și a se păstra QI-ul.
Dacă un mediu are prea multă energie yang devine apasator și duce la pierderea calmului și a acalmiei. Iar un spațiu cu o prea multă energie yin îți poate da o stare de pasivitate inclusiv de levie. De aceea un Feng Shui bun înseamnă un echilibriu intre Ying și Yang.

În antichitate, Feng Shui era un secret bine pastart de către imparatii Chinei pentru a menține puterea și sa își crească averea. Sau era folosit pentru a găsi un loc benefic de înmormântare care sa ii aducă persoanie inmormantate prosperitate în viața de apoi.
Cu timpul practica s-a dezvoltat și au apărut școli de Feng Shui ce aveau ca scop localizarea în natura locuri cu un chi bun de a păstra oamenii protejați. Multe orase în China s-au construit urmând regulile Feng Shui.

Feng Shui a fost invatat de la un maestru la altul. Mult mai traziu a fost predat sub forma de clase iar aceesul femeilor la studiu a fost deschis.

În prezent Feng Shui este practicat pe tot globul și aplicat în toate domeniile: afaceri, relații, arthitectura și design.

Nu uitati sa vizitati magazinul online. Pana una alta ne auzim pe facebook.

ro_RO